Description
Krem Narin-E Foot Cream łagodzi i zmiękcza skórę stóp, przynosząc ulgę zmęczonym i opuchniętym nogom. Działa pielęgnująco i wspomaga regenerację naskórka. Naturalny kompleks składników aktywnych wspiera pielęgnację zrogowaceń oraz zapobiega ich nawrotom. Pomaga redukować widoczność pajączków naczyniowych i podczas aplikacji wspomaga drenaż limfatyczny.
Serum bakterii kwasu mlekowego Narine wykazuje właściwości nawilżające i zmiękczające, które pomagają zregenerować przesuszoną skórę.
Ekstrakty z kasztanowca, nagietka i pokrzywy wspierają naturalną regenerację naskórka oraz pomagają łagodzić dyskomfort zmęczonych stóp. Krem tworzy na skórze ochronną warstwę, która zmiękcza naskórek, zmniejsza uczucie napięcia i poprawia komfort podczas codziennego chodzenia.
Sposób użycia: Niewielką ilość kremu nanosić na skórę stóp, masując delikatnie od dołu ku górze 2–3 razy dziennie.
Składniki: Whey/Lactobacillus Ferment (Lactic Acid Bacteria “Narin-E” Metabolites), Aqua, Cetearyl Alcohol, Octyldodecanol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Isopropyl Myristate, Beeswax, Cetyl Palmitate, Mentha Piperita Oil, Phenoxyethanol, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Polysorbate 60, Sorbitan Stearate, Calendula Officinalis Extract, Urtica Dioica Extract, Tocopheryl Acetate, Sorbic Acid, Ascorbic Acid, Limonene.
Środki ostrożności: Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Unikać kontaktu z oczami.
Nie zawiera parabenów.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze nieprzekraczającej 25°C.
W Armenii od lat 60. XX wieku szeroko stosowano produkty na bazie bakterii mlekowych Narine w sztucznym i mieszanym karmieniu noworodków. Serwatka Narin-E jest pozyskiwana z produktów metabolizmu bakterii mlekowych Lactobacillus acidophilus – szczep Er-2 317/402 (L.A. Erzinkian, 1964).
Unikalne właściwości serwatki Narine:
- wykazuje antagonistyczne działanie w stosunku do wielu bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych, a także grzybów z rodzaju Candida, nie wywołując u nich oporności;
- naturalnie wspomaga regulację lokalnej nieswoistej odporności;
- posiada działanie antyseptyczne, antybakteryjne, przeciwwirusowe i immunomodulujące;
- wspomaga szybkie gojenie się i regenerację uszkodzonych tkanek, przyspiesza proces gojenia ran dzięki syntezie dużej ilości różnych witamin oraz niskocząsteczkowych białek, które mogą wnikać do organizmu przez skórę i błony śluzowe.
Firma „ESCO-PHARM” od 2005 roku rozpoczęła produkcję szeregu kosmetyków Narin-E, w których serwatka stała się głównym składnikiem. Pozyskiwanie wspomnianych produktów metabolizmu i ich zastosowanie w kosmetykach jest chronione patentem RA nr 1089 z 2002 r. (prof. A. E. Ambartsumyan).












