Opis
Krem Narin-E Hand Cream został opracowany z myślą o intensywnym odżywieniu i regeneracji skóry dłoni. Krem zwiększa elastyczność skóry i wspomaga szybką regenerację, poprawia strukturę naskórka oraz zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry. Przywraca naturalną równowagę skórze i eliminuje uczucie suchości i łuszczenia.
Serum bakterii kwasu mlekowego Narine wykazuje właściwości nawilżające i zmiękczające, które pomagają zregenerować przesuszoną skórę.
Ekstrakty z nagietka, rumianku i arniki wspierają naturalne procesy regeneracji oraz łagodzą podrażnienia skóry dłoni. Krem pozostawia na skórze delikatną warstwę ochronną, która ogranicza utratę wilgoci, zmiękcza naskórek i poprawia komfort nawet przy częstym myciu rąk.
Sposób użycia: Nanieść niewielką ilość kremu na czystą, suchą skórę dłoni i paznokci. Wmasować delikatnymi, okrężnymi ruchami aż do całkowitego wchłonięcia.
Składniki: Aqua, Whey/Lactobacillus Ferment (Lactic Acid Bacteria “Narin-E” Metabolites), Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetyl Palmitate, Propylene Glycol, Paraffinum Liquidum, Chamomilla Recutita Flower Extract, Dimethicone, Potassium Cetyl Phosphate, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Ceteareth-12, Ceteareth-20, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Aqua (and) Aloe Barbadensis Leaf Extract (and) Carbomer (and) Caprylyl Glycol, Aqua (and) Glycerin (and) Arnica Montana Flower Extract, Allantoin, Parfum, Imidazolidinyl Urea, Benzaldehyde.
Środki ostrożności: Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Unikać kontaktu z oczami.
Nie zawiera parabenów.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze nieprzekraczającej 25°C.
W Armenii od lat 60. XX wieku szeroko stosowano produkty na bazie bakterii mlekowych Narine w sztucznym i mieszanym karmieniu noworodków. Serwatka Narin-E jest pozyskiwana z produktów metabolizmu bakterii mlekowych Lactobacillus acidophilus – szczep Er-2 317/402 (L.A. Erzinkian, 1964).
Unikalne właściwości serwatki Narine:
- wykazuje antagonistyczne działanie w stosunku do wielu bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych, a także grzybów z rodzaju Candida, nie wywołując u nich oporności;
- naturalnie wspomaga regulację lokalnej nieswoistej odporności;
- posiada działanie antyseptyczne, antybakteryjne, przeciwwirusowe i immunomodulujące;
- wspomaga szybkie gojenie się i regenerację uszkodzonych tkanek, przyspiesza proces gojenia ran dzięki syntezie dużej ilości różnych witamin oraz niskocząsteczkowych białek, które mogą wnikać do organizmu przez skórę i błony śluzowe.
Firma „ESCO-PHARM” od 2005 roku rozpoczęła produkcję szeregu kosmetyków Narin-E, w których serwatka stała się głównym składnikiem. Pozyskiwanie wspomnianych produktów metabolizmu i ich zastosowanie w kosmetykach jest chronione patentem RA nr 1089 z 2002 r. (prof. A. E. Ambartsumyan).












