Skuteczność Narine w produkcji interferonu (badania japońskich naukowców)

Już wcześniej stwierdzono, że zdolność produkcyjna interferonu u chorych na nowotwory jest znacznie niższa niż u osób zdrowych. U osób zdrowych produkcja interferonu wynosi około 5000 jednostek, natomiast u pacjentów z nowotworami żołądka, wątroby, płuc, jelita grubego, przełyku, chłoniakiem, białaczką oraz innymi nowotworami produkcja interferonu spada do 1/5 tej wartości.

1.1. Wydajność produkcyjna interferonu alfa u zdrowych dawców i pacjentów

Wiek Miano interferonu alfa (jednostki)
10-19 0/35 (0.0%)
20-29 0/43 (0.0%)
30-39 0/42 (0.0%)
40-49 3/76 (3.9%)
50-59 5/115 (4.3%)
60-69 5/106 (4.7%)
70-79 4/91 (4.4%)
80-89 0/23 (0.0%)

1.2. Produktywność interferonu gamma u osób zdrowych

Wiek Miano interferonu gamma (jednostki)
10-19 0/23 (0.0%)
20-29 0/31 (0.0%)
30-39 0/59 (0.0%)
40-49 1/108 (0.9%)
50-59 7/93 (7.5%)
60-69 6/23 (26.1%)
70-79 3/14 (21.4%)
  1. Zmniejszona zdolność produkcji interferonu a karcynogeneza

Badania wykazały, że spadek zdolności produkcji interferonu może mieć wpływ na rozwój nowotworów. Wśród 1000 pacjentów z chorobami układu oddechowego, 16 osób zachorowało na raka. W 94% przypadków stwierdzono zmniejszoną lub nieprawidłową produkcję interferonu.

  1. Produktywność interferonu a choroby przewlekłe

Osłabiona zdolność do produkcji interferonu obserwowana jest nie tylko u pacjentów z nowotworami, ale także u osób cierpiących na inne choroby przewlekłe, takie jak:

  • Marskość wątroby
  • Rak wątroby
  • Cukrzyca
  • Przewlekła niewydolność nerek
  1. Zwiększenie zdolności produkcyjnej interferonu dzięki mleku fermentowanemu Narine

Badania wykazały, że spożywanie mleka fermentowanego Narine może znacząco zwiększać produkcję interferonu w organizmie.

Grupa badawcza Miano interferonu alfa (jednostki/ml) przed Miano interferonu alfa (jednostki/ml) po
Grupa A (6 tabletek dziennie) 3767 5479
Grupa B (18 tabletek dziennie) 2234 5119

 

 

 

Podsumowanie

  1. Produkcja interferonu jest znacznie niższa u pacjentów z nowotworami w porównaniu do zdrowych osób.
  2. Najwyższą zdolność produkcji interferonu wykazują osoby młode (20–30 lat), a jego produkcja stopniowo maleje z wiekiem.
  3. Spożycie mleka fermentowanego Narine znacząco zwiększa zdolność organizmu do produkcji interferonu, co może mieć pozytywny wpływ na odporność organizmu.

 

Dołącz do newslettera

Otrzymuj atrakcyjne rabaty na nasze produkty i informacje o nowościach

Wysyłka w 24h

Szybko i sprawnie

Klub lojalnościowy

Bonusy, rabaty

Bezpieczne zakupy

Szyfrowanie SSL

Gwarancja jakości

Tylko sprawdzone produkty

Zwroty do 14 dni

Bezproblemowe zwroty